Monday, November 10, 2014

LAFAZ YANG TERSIMPAN.


Kali pertama mengenali kamu ketika di stesen bas lama dungun , menunggu bas untuk pulang ke Kelantan dan kamu jgak sama menunggu bas, Cuma bezanya masa itu kamu menunggu bas dgn kwn2 kamu seramai 5 org, kali pertama rasanya kamu nak ke Kelantan,,,,,,arghhh,sumpah masa 2 aku xsedar pon kehadiran kamu yg aku tahu kamu mayb senior aku sbb semua kwn2 kamu 2 senior aku…..saat pertama kalinya kita bertentang mata ialah di sana…ya disana rupanya Ya ALLAH, aku mmg xpernah perasan kehadiran kamu sebelum ini, Allah… selepas dingat balik, ya kamu lah yg menolong aku mengangkat bag aku yg jatuh, ya kat situ kali pertama kita bertentangan mata, kita sama2 tunduk untuk masukkn bag, tiba2 bag yg aku nak masukkan terjatuh, ko tlg angkat bag aku,xsempat aku nak angkat ko yg pegang dulu, so aku hanya ucapkan satu perkataan “THANKS” tp nampaknya ko begitu terkejut dan melihat aku mcm nak mkn org…..hahaha, tp seriusssss,,,,siapa sgka masa 2 aku xtau pon yg ko bakal jdi seseorg yg bermakna dalam hidup aku sekarang…seseorang yg aku sayang dalam diam…masa 2 xda rsa dup dap mcm skunk…masa 2 semuanya biasa je… ak xkesah lagsg pasal ko… tp di sebab pandangan nak mkn org 2 aku sempat la jgak bertnya bff aku yg sama part dgn kamu 2 ala kadar pasal kamu…”weh beb dak kelas ko ada ke yg tgk org mcm nak mkn org, laki, masa kat tggu bas ar2 dia pakai baju kuning, dia skali dgn geng bla blab la” bercerita la ak dengan bff aku ni, ye la ko tgk aku ak mcm ak ni bkn manusia….hahahhha, bff aku pon teka lah nama kamu!!!!! Eh tepat plak dia teka…hahaha, lps 2 kehidupan aku kat uitm dungun 2 mcm biasa je, kononnya aku ad minat budak kls ak 2, padahal x pon rupanya, saat didesak kwan2 mmg aku cakap aku mcm syg lelaki 2 tp bila ditnya sendiri oleh dia,aku btol2 sayang dia ke, yes satu perkataan tentang aku, aku xreti bohong bila keadaan terdesak mcm 2, aku pk punya pk,,,,,aku syang dia sama mcm aku syg kwn2 baik lelaki aku yg lain, xda special pon….btol!! special mgkin sbb dia rapat dgn aku, tp ad satu yg aku xtau nak ceritakan mcm mana dalam ni, hahahaha, istikarahhhh dan doa yg tulus pada bulan ramadhan yg mulia, bnyak2 dlm doa 2 ku pohon jodoh yg baik yg mampu bimbimg aku ke jalan yg di redhai Allah, cinta yg halal, aku jgak terkejut….doa aku mlm 2 begitu tulus, hanya Allah sahaja yg tahu apa yg aku rasa malam itu, tenang yg amat… siapa sgka mlm 2 aku bermimpi… bermimpi lelaki berpakain thirt kuning oren!!! sbb kenapa aku rasa ak mkn rapat dgn dia, kwn sekelas aku 2 ialah mayb aku tersalah sgka, tp lama kelamaan ak sedar bkn itu yg aku nak, aku nak seseorang yg mampu bimbing aku, aku bkn mahukan yg sempurna….Cuma ak mmg tahu bkn dia yg Allah tunjukkn dlm mimpi aku mlm 2, mayb mimpi aku 2 sekada mainan tidur….Allah, saat itu aku menyesal teramat sgt, kenapa aku kalah dgn dgn godaan syaitan sehingga aku buta menilai yg mana btol atau salah, ak memohon Allah ampunkan segala dosa2 yg aku lakukan, mengikut nafsu mgkin, Alhamdulillah aku x hanyut jauh dgn perasaan sendiri, terima kasih Ya Allah sedarkan aku tika aku btol2 memerlukan…sambung balik berkenaan kamu…hahaha, plg aku xsgka ialah, aku ada je berjumpa kamu sekali 2 bila aku dgn bff aku kuar, ad skali 2, atas motor, kat simpag PH dr kolej kita duduk sebelah2, aku dgn ak yg minat ko, skali aku syok nak usik kwn aku 2 je, xda niat lain pon, aku tegur ko hai ‘MK’ ko terkejut mgkin sampai ko tgk lagi dgn renungan mcm nak mkn org 2, lps 2 yg kelakar ko gelabah…hahhaha, ko naik motor blah laju2,bahhahahahahahah, masa 2 aku masih sama xda apa2 perasan lgi pada kamu wahai ‘MK’ hehe…

Hahhaa, ok last sem ko kat uitm dungun kita ad sekelas , kelas basic control dan kls 2 ad lab yg kena buat dekat s.alam, so kita satu bas masa 2 nak p s.alam …mcm biasa aku xkesah sal ko pon masa 2, tp masa kat s.alam 2 geng2 korang baik sgt, aku sbb xda nak kuar dgn sapa2 so aku ikut bff aku 2, bff aku 2 kan geng korang, so aku ikut la mana korang pergi….cehhh…masa 2, aku xkisah sgt lg pasal ko, biasa ja…. Tp masa sesi blg2 tepung 2 aku xblh blah…abis ko kenakan…hahha, masa 2 smbut bezday dak kls ko, lps tgk wayang tgah mlm masa 2 dah nak subuh, overnight pertama dalam hidup ak ok, dah la smbut bezday 2 dkt perkarangan PKNS, hahahaha,adoiiii, nampak p.guard diorang masing berkejar cari kereta dan masing2 blah…hahahaha, Allah , sungguh 2 kenangan yg mahal dlm diri aku, wlpn pk blk aku xnak dah kembali ke zaman 2…..bahhahahaha.

Ok part 2 ni mmg lawak, mana pergi akainya aku masa 2 ntah nak kenakan ko, padahal masa 2, kwn aku yg nak kenal2 dgn kamu buat2 hantar msg…tp ko xlayan dia pon, aku geram…aku mmg xleh tgk org perasan hensem ni,,,,,cehhh masa 2 aku tuduh ko ok!!!! Laki bajet bagus la…laki mcm2 la….ceh marah punya pasal ko x reply msg kwn ak…bhahahaha, last2 bila aku komplot dgn bff aku yg merupakan kwn baik ko jgak,,,aku pon, buat2 msg la ko kan….hahahhaa, aik plg terkejut, kejap je ko dah reply…aikk…aku kompiusss…ok kami ramai2 sama2 reply msg ko…..layan ko, kenakan ko, hampr 2 bulan jgak kalau xsalah aku, part plg best ko dok meneka2 ak ni sapa….kihkih, padan muka ko….wekkkk, hahahhaa, plg best ko ingatkan aku ni kawan laki sekelas ko, bestnya bila aku pk blk ialah dalm msg 2 kita dok main2 tarik tali, ak ckp mcd ko ckp kfc, ak ckp 2 ko ckp ni, hahaha, tp ad satu part menusuk kalbu ak wlpn aku tahu ko bergurau masa 2, aku ckp I miss u ko reply I love u. Allah, ya masa 2 aku dah mula suka ko…tp aku xsyak lg….aku mcm blur lgi, eh lupa gtau masa 2 ko dah xblaja kat situ dah…ko dah grade, eh ad satu part lgi belum cerita, masa 2 kan dah pemes fb…xsgka aku blh kwn dgn ko kat fb , ko selalu gak komen gambar2 aku, status aku dan selalu jgak wish bezday aku… ak pon ad jgak komen2 ko, kat situ 2 kot ak jadi berkenan dkt ko yg blur2 sweet 2…eh???hahahaha, sorry mengata ko, aku ingat lagi ko tahu aku nak jadi penulis, n kat fb 2 ko wish aku n ko cakap ko org 1st nak baca novel aku 2 nanti, arghhhh, ko siap panggil aku intan payung lagiiiii….arghhhhh(aku akn tuntut nanti) eh??hehehe, masa 2 kot aku suka ko…bhahahha, tp mcm biasa ko kat dalam fb 2 bkn main, jumpa kat luar senyap aje…bahahhaha, eleh ckp org aku pon sama lah…wekkkk, ko blh kata aku bnyak cakap…siottt je, padahal aku xbecok bercakap pon dengan ko…mana ko tahu aku pon xtahu…hahaha, tp mmg pon kalau dgn org aku kenal…ak mmg bnyak ckap…wekkkk…

Ok part 3, dalam aku syok dok kenakan ko 2, last sem ktorg kat dungun 2, ko kan geng2 senior ajak la bff aku 2 p tgk wayang midnght, second overnight dlm sejarah aku….dan ko sentiasa ad….Allah dulu ak xsedar… ok wlpn pon lusa 2 aku ad 2 paper pagi ptg tp ntha kenapa teringin je ikut bff aku 2 pergi…mayb 2 last aku kuar ramai2 dgn dia dah kot….ko dgn kwn ko dtg ambik ktorg….ko terkejut ak pon ad, aku tgk ko xsenang duduk walhal aku yg patut xsenang duduk sbb ak yg dok msg ko….ko duduk kerusi depan, kwn ko drive, ak kat blakang ko, aku dah pucat dah ni, cepat2 silent phone…bhahahahahaha, mana tau buatnya ko msg time 2 abis ak…. Tp masa bhenti mkn bbq umah kwn ko 2, tiba2 ko buat kptsan mengejut…ko tukar kereta, ko naik keta lg satu padahal keta 2 dah penuh tp xtau sbb apa, mayb ko malu kot…ntah yg aku tahu ko cpat gelabah…wekkk, sorry kesayangan, selalu mengata ko…bhahaha kesayangan okeyhhhhh….wekk!! ok sepanjang kluar 2 ko mmg xcakap pon dgn ak, asyik ckp dgn kawan ak lg sorang, nak kata ko biasa sgt dgn kwn aku lg sorang ni  pon x…sbb baru jumpa je,,,,,tp kamu lbih selesa bercakap dgn dia n bff ak je, so nmpak la ak canggung kat situ, sblm tggu wayang main, kita sempat singgah TC dulu, uwaaaa, ak xsuka kat situ ramai org dok buat benda yg xpatut, ko nmpakn ak xselesa yg lain pon nmpak, last2 ak gak kena bidas ak malu kat ko…wekkkkk, ak bkn malu , ak takut, rahsia terbongkar kang…maluuuuuuu….tp masa 2 ak nak je gtau perkara sebenar, depan2, tp 2 la….ak maluuuuuuuuu……xkan ak nak gtau ko ‘MK aku lah no.107 blab blaaaa yg selalu msg ko 2” bahhahaha, xnak akuhhhhh….hehehehe, ok part best, paginya esok lps solat subuh 2, kita singgah mkn sarapan kan, aku tertidow mengadap cermin tgkap, ok, fine semua dah turun keta aku je yg blom terjaga….uwaaa, bapak maluuuu, tp masa 2 ad satu rasa aneh menyelinappppppp, sedar2 masa ku bukak mata 2, 1st yg ak nmpak dulu adlah ko, wajah ko yg cukup tenang tp renungan mata yg dalam dan tajam sedang memandang aku tdow, aku terpana, ak xbgn terus, ak terdiam di situ, ok….. hati aku dup dap dgn kencang, Allah indah rasanya dunia ni…eh??? Allahuakbar, istifar wahai diri, jgn pk bkn2, Allah, 2nd time mata kita bertemu dan ko cepat2 tgk lain, ak plak cepat kuar kerta, uwaaa tidow smpai kuat air liur basi kottt,,,tp aku tahu ko xtahu pasal air liur basi 2 kan…bahhahahahha, ok masa mkn 2, bkn main lg kwn baik ko 2 kenakan aku…ak xlalu nak mkn dahh….aku ingat lagi sarapan 2 ko mkn pulut ikan kering dgn kopi…oooowhhh mcm org tuanya selera ko…ehhh???mengata ke ni??bahhahaa,tak tak, mana ada…bhahahahah,  I love u B!! aku dah tau aku suka ko masa 2….tp aku xsedar lagiiii…hehehe

Uwaaaaa, lenguh dah tngan aku ni tulis cerita pasal ko, tp aku suka, aku saje nak bercerita, sbb aku baru sedar aku benar2 cinta ko bila aku rewind balik kisah2 ni baru ak sedarrrr,,,,,ak btol2 dah tersuka dekat ko, dr main2 dah dah suka, syg dekat ko….ko xtau ponn tp bila abis blaja 2, ada satu hari 2 aku xsdap hati, aku kat hospital masa 2 jaga kakak aku, kakak ak dalam ccu masa 2, dalam dok menunggu 2, ramai yg meninggal dunia, mcm2 kerenah manusia aku lihat, Allah aku rasa sesuatu aku…aku penuhhh dgn dosa, ampunkan lah ak Ya Allah…masa 2 aku teringat ko sgt2, ak btol insaf, ak btol2 nak mintak maaf dgn ko, so ak gagah kan diri pm ko dkt fb, ak minta maaf segalanya….. tp ko tau x masa 2 ak tgah bersedihhh, aku menyesal, aku pon rindu ko jgakkk…tp ko mcm biasa bls msg aku, n tnya itu ini…dan dahhhh abis smpai situ je kita berhubung melalui msg sbb simkad maxis aku 2 tiba2 rosak, panjang citer dia tp ak seyes lega lepas luah dan mohon maaf dr ko… sim kad 2 plak ak nak p buat lain sbb ak syg…no 2 la aku guna msg dgn ko…ak xnak kehilangan diaaaaaaa….uwaaaaaa.tp perancangan Allah sebaik2 perancangan mgkin…..ermmmm, tp xlama lps 2 ak ad mskkn gambar kita time kat TC 2 lam fb , uwaaaaa, xsgka ko gtau si H kwn baik ko 2 yg aku org yg slalu msg ko 2……sengal jgak ko kan…wekkkkkkkkkkkkk, alih2 dia kenakan ak kat gambar 2 dia cakap kenapa aku malu2 time kuar 2,,,patut la malu, ada bnda lain upenya…bahhahahah, nak dijadikan cerita dtg plak sorang 2 kwn baik ak jgak la, kwn2 korang jgakkk…ckppp ooo rupanya MK ni la yg “ak” suka ya. Allahhhhhhhh…..muka xtau nak sorok mana masa 2….sobbbbbbb3, tp ko komennn masa 2….ko komen titik je mcm ni hah (…………………) alah masa 2 aku mana suka ko btol2 lagi sbb ak xflashback blk lg kisah kita….bahhahahahhaha….tp seyes ak malu gilerrrrrrrr masa 2………

Sob3, nak masuk penghujung kisah kita …..cehhh penghujung???kisahhh?? kita???????? Bahhaha, xboleh blah kan ayat aku, tp ikut aku la kan sbb aku yg karang cerita ni skunk niiiiiiii….wekkkk. ad satu tahun 2 ko wish bezday ak pkol 4 pagi, “moja oooo moja happy bezday” Allah kalau ko nak tahu xlena tdow ak sbb msg ko 2, sengih 4 ari 4 mlm mayb, masa 2 may ko pon do ingat ak syok kat ko la kan….masa 2 aku dah flashback semua tentang kisah kita, dan aku pon tahu benar aku dah ad rasa pada ko, tanpa aku tahu ko follow twitter ak, lama br ak approve, ak lupa atau aku buat2 lupa ntah, dalam 2 bnyak sgt aku luahkan yg aku syg ko…pergi la dekat twitter 2, kalau nmpak ayat bunga2,rindu 2, semua untuk ko la 2, sbb ak tahu ko xaktif twitter so berani lah ak luah dekat situ…hhehehe, tp hati aku sedih sbnrnyaaa,,,,tp tiap waktu ko ad dalam doa aku, aku doakan yg ko akan dpt jodoh yg baik, jadi anak soleh, jd ketua keluarga yg Berjaya dunia akhirat, dapat isteri yg solehah, dapat anak yg comel2 serta soleh dan solehan…aku xpernah mintak mu untukku dan  aku untukmu tp ak mohon Allah s.w.t selalu menjaga hati kita berdua, jika ad jodoh kita, ad,kalau xda pon ak redha, moga ko berjumpa dgn jodoh yg terbaik…insyaAllah…org kata kalau btol2 cintakan seseorg, doakan yg terbaik untuk dia…hehehe, last kita contact ialah bezday ko 2tahun lps, aku msg wish ko HB sbb masa 2 aku seyes rindu ko sgt2….. dan ko pesan sesuatu kat aku, jaga diri dkt negeri org….ya lah masa 2 ak kat arau…dan aku pon tahu ko tahu ak ni homesick….so sbb 2 ko ckp mcm 2, ko nak tahu, ak simpan wassap 2, tp sayang tepon 2 dah rosakkk…..so aku dah hilang msg 2….sob3…ermmm, rindu ko sgt2 wehhh….

Untuk pengetahuan awak saat sya sedang menulis ni, cinta sy pada awak begitu mendalam sy pon xtau kenapa, dan mengapa dia boleh wujud dalam diri saya, saya dah mula doakan dalam doa saya sekarang ni yg moga awak la jodoh saya, saya br tersedar… hati awak kepunyaan Allah, maka hnya pada pemilik hati yg sebenarlah saya harus meminta,,,,,,Allah, sesungguhnya rasa ini datang besebab… ko lah yg mengurniakannya padaku …ku phon agar persaaan ini terpelihara dan muncul bila saat nya tiba…selagi belum tiba masanya biarlah dia menjadi lafaz yang tersimpan….ALLAH, nangissssss…. Sejujurnya saya mmg cinta awak MK…sob2, saat saya tulis cerita ni saya sedang dengar lagu kita…cehhh mana tau 2 lagu awak minat jgakkk, ntah saya mmg minat lagu 2, awak pernah like lagu ni masa saya post dekat fb dulu, dan dalam senyap2 saya usha twitter awak, awak ada tweet pasal lagu ni…means awak minat jgak la kan,,,,kihkihkihkih, ok saya mengaku saya mmg slalu stalk fb, twitter & IG awak…wekkk…ya lah bila saya rindu awak sgt2…so saya usha la pic2 awak…sob3… saya tahu awak xtahu pon…tp bialahhhhhhhhh…….

insyaAllah, lafaz yg tersimpan ini akan diluahkan jgak bila sampai masanya dan dengan izinNYA…aamiin….
Lafaz yg tersimpan,

MJ, 10/11/2014

Sunday, September 7, 2014

Adakah Dia. M.K.A.S??

Ya Allah, makin hari makin kuat perasaan ni... aku dapat rasa sesuatu....Ya Allah andai blom tiba masanya, jauhkan aku dr berperasaan mcm ni, jagalah hatiku, jaga la fikiranku agar tidak sengaja berbuat dosa kepadaMU Ya Allah...aku takut sgt dengan persaan aku padanya...mmg aku syg dia sgt2, dr minat bertukar kepada kasih dan cinta, aku sendiri xpasti...dah lama aku pendam, dah lama aku simpan perasaan ni, hanya padaMU ak luahkan Ya Allah, jika benar dia jodoh yg ENGKAU takdirkan untukku maka satu kan hati kami dalam ikatan yg halal Ya Allah,cinta yg ikhlas kepadaMU, jauhkan kami dr cinta yg melalaikan.. aamiin.

Dear M.K.A.S,
Aku mohon maaf jika dalam diam aku menyimpan perasaan kepadamu, telah aku tahan dan jaga agar aku mampu melupakanmu tp ternyata 6 tahun perasaan itu bercambah dr ari ke ari, aku selalu memohon doa agar diberikan kekuatkan untuk melupakanmu, namun tak tahu apa hikmahnya, dalam meniti hari, ya aku seakan melupakanmu disebalik kesibukkan aku blaja, namun didalam doakan ku selalu ada untuk mu, moga ko sentiasa sihat, jadi anak yg soleh, dapat jodoh yg solehah, dipanjangkan umur, dan menjadi seorang pemimpin keluarga yg hebat, aku bukan doakan kau untukku dan aku untukmu, tp sebaliknya aku doakan pada yg ESA, moga ko dijodohkan dgn seorang insan yg solehah, dan dapat melahirkan zuriat yg soleh dan solehah...namun setelah abis blaja ni , peasaan syg padamu makin kuat, dan maafkan aku sekali lagi sebab aku dan beranikan diri memohon pada yg ESA, agar kau lah jodoh ku, kerana aku percaya DIA pemegang ati setiap hambanya, untuk memiliki hatimu aku hanya perlu meminta kepada pemilik hati yg sebenar....ALLAH, mmg berat ujianMU padaku saat ini, namum aku janji akan hadapinya dgn iman...yup, aku insan yg bnyak khilaf dan sedang berusaha menjadi solehah,moga perasaan ini terjaga hingga tiba saatnya Ya Allah...

Wednesday, April 23, 2014

Selamat hari lahir !

Arini 23.4.2014 ..ari lahir awak yg ke 25! Saya nak sngat wish direct kat awak...tp tak mampu sbb saya tahu awak mesti xsuka... T_T menangis  sbb kadang2 saya rasa rindu dan berangan awak lah bakal imam saya... tp jgn risau sy berangan xsampai 1 minit pon sbb alhamdulillah saya sedar diri...hehe... dikesempatan ini saya harap sangat2 doa saya dimakmulkan Allah s.w.t. saya doakan awak berjaya dan bahagia di dunia dan akhirat, semoga menjadi anak yg soleh kepada ayah dan ibu awak, semoga cepat2 kawen dan menjadi seorang abi yg tggi ilmu agamanya untuk membimbing isteri dan anak2 awak ke syurga firdausi... dan sentiasa berada di bawah lindunganNYA... aamiin. Happy birthday Mr.K ♥